A szépség természetes

A szépség természetes

2013. január 26., szombat

Dezodor házilag 1.




Hozzávalók:

- 3dkg kókusz- vagy mangóvaj
- 2ek. olívaolaj
- 1,5 ek. szódabikarbóna
- 1ek. növényi keményítő
- illóolaj: 5 csepp teafa, pár csepp citrom

Elkészítés:

A kókusz- vagy mangóvajat gőz felett felmelegítjük, hozzá adjuk az olívaolajat. Közben a szódabikarbónát a keményítővel szárazon elegyítjük, majd az olajos közeghez adjuk. A dezodoráló hatásért a szódabikarbóna felelős, a krém állagért pedig az olajok és a keményítő együttesen. Ha ez megvan, hozzá tesszük azt a néhány csepp illóolajat is és tégelybe töltjük.

***

Ez a házi krémdeo a baktériumokat elpusztítja, ezáltal semlegesíti a kellemetlen szagokat, mert NEM az a ciki, ha izzadunk (hiszen a bőr ezáltal egy nagyon komoly méregtelenítési folyamatot végez), hanem az a ciki, ha kellemetlen szagú. :)

A kókuszvaj különösen hatásos a haj és a fejbőr ápolására. Táplálja, erősíti, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat. Beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést.
A hajápoláson kívül a kókuszolaj hatásos bőrhidratáló is. Telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag. A kókuszolaj antibakteriális hatású, így amellett, hogy optimális működésre serkenti a bőrt, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését. Fürdésnél fürdőolajként is használható. Rendkívül gyorsan felszívódik a bőrbe, és emellett nagyon tápláló "krém". Nincs nagyon a köztudatban, de a Kakaóval egyenértékű napvédő. Tartós hidratáló hatása révén puhítja a megkeményedett bőrt, megakadályozza annak kirepedezését. Szobahőmérsékleten dermedt, de olvadáspontja 24 fok, így testmelegtől azonnal felolvad! A kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már rég óta ismerik a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok.

Nincsenek megjegyzések: